Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies of vergelijkbare technieken. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens vindt u in ons privacybeleid

29 september 2017
Grrr, ik ben chagrijnig!

Ik heb het echt niet heel vaak, misschien zo’n één of twee keer per jaar, maar vandaag is het weer zover: ik ben echt heel chagrijnig. Ik heb er niet eens een fatsoenlijke reden voor. Het is immers stralend weer buiten, ik sta niet in de file (sterker nog ik zit niet eens in de auto) en ik heb minstens acht uur in mijn bed kunnen liggen.
Vandaag een aantal tips wanneer je chagrijnig wordt of bent.

Tip 1. Herken de chagrijn in jezelf vroegtijdig
Wanneer je je chagrijnige bui in een vroeg stadium al voelt aankomen, kan je ‘m makkelijker uitschakelen, dan wanneer je er middenin zit. Hoewel veel mensen denken dat ze ‘zomaar’ chagrijnig zijn, is er vaak een duidelijke reden. Probeer deze reden te herkennen, vroegtijdig te overdenken en je negatieve gedachten te sturen.

Tip 2. Weet waarvan je chagrijnig wordt
Er zijn veel redenen te bedenken waarvan je chagrijnig kan worden. Probeer de chagrijn in jou geen reden te geven om zichzelf te laten zien! Als jij chagrijnig wordt van regen, zorg er dan voor dat je op een regenachtige dag niet per se naar buiten hoeft. Wordt je humeurig van weinig nachtrust? Zorg er dan dat je voldoende slaapt!

Tip 3. En als je het dan toch al bent…
Haal je zelf dan zo snel mogelijk uit deze negatieve spiraal! Dit kan weer op drie verschillende manieren!

1. Ga iets doen wat je leuk vindt
Pak je jas en ga erop uit! Ga wandelen, sporten of winkelen! Doe in elk geval dingen die je leuk vindt en waarvan je vrolijk wordt! Ikzelf ben gek op winkelen en voel me altijd stukken beter wanneer ik in Drievriendenhof loop! Gezellige ondernemers, mooie winkels en een goede sfeer!

2. Verfris jezelf
Hoewel je het liefst de hele dag in bed wil blijven liggen, met een deken over je hoofd, is dit niet de goede manier! Fris jezelf op! Neem een warme douche, smeer je in met Happy Buddha van Rituals en trek een nieuwste setje kleren aan! Je zult zien, je voelt je als herboren!

3. Verfris je omgeving
Je omgeving bepaalt je humeur! Woon je in een rommelig huis, dan heb je waarschijnlijk vaak chaos in je hoofd. Is je huis donker en kleurloos, dan ben je zelf misschien ook sneller somber! Tijd voor verandering dus. Weet je zelf niet goed waar en hoe je moet beginnen? Ik heb zelf er goede ervaringen met Cela Woonwereld in Drievriendenhof! De winkel heeft een ruim assortiment aan vloeren, gordijnen en accessoires. Ook de service is fantastisch! Precies wat je nodig hebt dus!

Gelukkig voel ik me na het schrijven van dit blog al stukken beter! Ben jij wel eens chagrijnig? En wat doe jij eraan om dit tegen te gaan?! Deel de tips op de Facebookpagina van Drievriendenhof! Succes!

Algemene OpeningstijdenMaandag11:00 - 17:30Dinsdag09:30 - 17:30Woensdag09:30 - 17:30Donderdag09:30 - 21:00Vrijdag09:30 - 17:30Zaterdag09:30 - 17:00Zondag12:00 - 17:00
Facebook
Pinterest